середу, 25 березня 2020 р.

"Люди перестають мислити,
якщо перестають читати"
 Д.Дідро

"Школу неможливо уявити без бібліотеки, як народ без імені, без пам’яті, без історії; школа – це перш за все слово, книга і живі людські стосунки"
В.О. Сухомлинський

Вас вітає блог шкільної бібліотеки  Комунальної установи Сумської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 2,
 ім. Д.Косаренка  м. Суми, Сумської області 
вул. Г.Кондратьєва, буд. 76

     Сьогодні важко уявити собі людину – робітника, інтелігента, бізнесмена – без особистої бібліотеки, без книг, журналів, газет. Учні й нашої школи люблять заходити до бібліотеки, книгозбірні – де книги стоять рядами на стелажах, завжди цікаво, тихо і затишно. Бібліотека КУ ССШ № 2 була заснована в 1977 році, з першого дня існування навчального закладу.
     Фонд книжкової скарбниці був створений на базі Сумського артилерійського училища та Палацу піонерів. Велику допомогу у поповненні бібліотеки надав І.Г. Харитоненко. За час роботи у бібліотекі зібрано великий і цінний фонд.
     Шкільна книжкова скарбниця оформлена в сучасному стилі. До уваги відвідувачів – виставки новинок літератури, твори українських та російських класиків, зарубіжних авторів, підписні видання газет та журналів. Багатий книжковий фонд розкриває свої обійми і для учнів, і для педагогів, і  для батьків.

















Рік заснування бібліотеки - 1977 р.
Місце розташування бібліотеки - І поверх КУ ССШ №2
Загальна площа - 87,6 кв. м
Наявність читального залу - поєднаний з абонементом
Наявність книгосховища для навчального фонду - так